Elefant hækleopskriftFavoriteLoadingTilføj til favoritter

Elefant hækleopskrift

Udskriv denne opskrift

For nyligt fandt jeg en hækleopskrift på en elefant, der bringer tankerne hen på Lille Per og Elefanten Bodil. Opskriften er fundet på Pif Paf Puf og er inspireret af elefanten fra Zebra.

Jeg brugte en hæklenål i størrelse 3 til alle dele af elefanten og valgte to forskellige farver garn til selve elefanten, samt lidt sort, gråt og hvidt garn til øjnene. Jeg brugte mindre end en garnnøgle af hver farve, så man behøver ikke købe en masse ekstra garnnøgler ind til dette projekt. Desuden skal man bruge noget til at fylde bamsen med og en garnnål til at sy de forskellige dele sammen med.

Den mørkeblå farve brugte jeg til kroppen og det yderste af ørene, mens den grå farve blev brugt til maven, halen og det inderste af ørene.

Undervejs kan man som nybegynder godt blive lidt forvirret over, hvorvidt de forskellige dele ser rigtige ud og om man får sat det rigtigt sammen, men med lidt tålmodighed kan elefantens krop, ører og hale laves af alle der kan lave luftmasker, fastmasker og kædemasker. Til øjnene skal der bruges halvstangmasker og stangmasker, men man kan også købe et par øjne i en hobbyforretning, hvis det er for svært. Husk dog at øjnene ikke må kunne pilles af og puttes i munden, hvis elefanten skal gives til et barn.

Opskriften fortsætter under annoncen...

Når alle dele er hæklet syr man dem sammen med en garnnål. Husk at sy relativt tæt, så fyldet ikke kan komme ud i syningerne. Når alle kanter er syet sammen vender man vrangen indad, så syningerne ikke er synlige. Jeg valgte at vende elefanten gennem bagdelen (lidt under halen) og fylde bamsen med fyld den vej igennem. Sørg for at få det stoppet fyldet godt ud i ben og snabel. Til sidst syes bagdelen sammen og elefanten er færdig.

2015-01-26 11.09.01

Hvis du selv laver elefanten, må du meget gerne lægge et billede op af det i kommentarfeltet, så andre kan se, hvordan elefanten kan varieres.

Skriv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.