Baby cardigan hækleopskriftFavoriteLoadingTilføj til favoritter

Baby cardigan hækleopskrift

Udskriv denne opskrift

Efter at være faldet over en hækleopskrift på en fin lille baby cardigan hos Garn Grammatik, kastede jeg mig ud i projektet.  Opskriften er beskrevet rigtig fint inde hos Garn Grammatik, så jeg har bare lavet et par enkelte kommentarer, til de trin jeg havde lidt svært ved at forstå.

Jeg hæklede med pind 5 i stedet for 4,5 som der stod i opskriften, men alligevel havde min cardigan præcis samme mål som Garn Grammatiks. Det må skyldes at vi har forskellige hæklefastheder. Køb gerne knapperne inden du kommer for langt i processen, da det er vigtigt at tilpasse knapløkkerne til knappernes størrelse.

I række 10: Vær opmærksom på at “2 lm, *2 hstm i næste m, 1 hstm i næste 2 m*, gentag *-* til enden af rækken (113 [139, 154] m).” betyder at der hækles to halvstangmasker i én maske, og derefter 1 halvstangmaske i hver af de næste to masker. Dette vil altså sige, at du skal lave en udtagning og derefter hækle to almindelige hstm. (2 i en, 1 i en, 1 i en…) Det kostede mig lige lidt optrævling inden jeg fangede det.

I række 13: Havde jeg lidt svært ved at forstå hvordan jeg skulle springe 22 masker over (i str. 3-6 mdr). Jeg ved ikke om jeg forklare det bedre, men jeg har forsøgt at tage et billede fra siden, som måske kan vise det. Du går altså direkte fra maske 15 til maske 38 uden mellemrum, hvilket giver en fold, der bliver til ærmet.

2015-02-24 21.51.16

Opskriften fortsætter under annoncen...

I række 15-??: Jeg endte med at lave 22 rækker for at få en passende længde. Dette gav mig en længde på 24 cm. Undervejs tænkte jeg på, at man formentlig godt kan gøre den kortere, som en lille vest eller bolero. Det kan man eksperimentere med.

2015-02-24 22.32.43

Knapløkker: Mine knapper passede med et knaphul lavet af 5 luftmasker. Mål med din knap inden du fortsætter, så du er sikker på at knaphullet ikke er for lille.

2015-02-26 15.58.52

 

Skriv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.