Hæklet Rosa fra Rouladegade, RamasjangFavoriteLoadingTilføj til favoritter

Hæklet Rosa fra Rouladegade, Ramasjang

Udskriv denne opskrift

Denne hæklede dukke af Rosa fra Rouladegade, Ramasjang bliver omkring 42 cm lang. Der startes med hovedet og hækles nedad.

Hele arbejdet hækles med fastmasker, fm P nr. 3½ og 2½.

Forbrug:

  • 1 nøgle rød acrylgarn.
  • Lidt sort til ben.
  • 1 nøgle hudfarvet/ svag lyserød
  • Lille rest grøn
  • Lidt blå Coop`s Baby Red Heart eller tilsvarende lidt tyndere end det andet.
  • En lille rest strømpegarn m/ farveskift.
  • Brunt til håret.
  • Jeg har brugt merc. bomuld.
  • 2 stk. små sorte perler til øjne.

Hoved, krop og ben: Med hudfarvet/ svagt lyserød garn hækles 5 luftmasker, der samles til en ring. Hækl 12 fm i næste omg. Derefter til 18 m. næste omg. tages ud til 24. Derefter til 30 og 36 m, 42 og 48 m. Der hækles nu 11 omg. lige op. Næste omg. Tages 6 m ind. 6 fm, hækl 2 sammen omg. rundt. En omg. uden indt. Der fortsættes på denne måde i alt 4 x til der nu er 24 m. Hækl 1 omg. mere uden indt.

Ny begynder krop og ny tælling i rækkeantal. Omgangen begynder og slutter midt bagpå.

Hækl 1 omg. med 1 m i hver m på forrige omg. Der tages nu ud på de næste omg. sådan her: 2 omg. 6 udt., 1 omg. uden, 1 omg. med 6 udt., 1 omg. uden, 1 omg. med 6 udt. Nu er der 48 m på omg.

På 3. omg. skiftes til rød (kjolen/ halsudskæringen begynder her). Efter 20 omg. tages 4 m ud fordelt med 1, 4 gange midtpå for og bag og sider, 4 omg. uden udt. Gentag udt. I alt 4 gange til 64 m på omg.

Fortsæt til der er i alt 48 omg. Der hækles nu 1 omg. fm i bageste maskeled, så der kommer en lille kant, med 8 indt. = 56 m. Derefter 1 omg. Mere med 8 indt. = 48 m. Næste 2 omg. tages 6 m ind på hver omg. til hhv.

42 og 36 m.

Nu deles arb. til ben og der skiftes til sort. Der hækles fra midten på for – eller bagsiden 18 m, 3 lm og samles til en ring ved den første af de 18 m. Der hækles nu rundt på 1 ben med 20 m på omg. Efter 5 omg. Tages ind til 18 m. Der hækles i alt 30 omg. Der skiftes igen til rød og nu hækles sko.

Sko: På forsiden af benet hækles 5 fm, der vendes og hækles i alt 4 rækker frem og tilbage på de 5 m (overlæderet).  På de næste 2 rækker hækles de sidste 2 m sm, 3 m tilbage.

Der fortsættes nu rundt om hele arb, ved at samle 4 m op på hver side. Ca. 26 m på omg. Hækl 3 omg på disse m. På næste omg. hækles 2 x 2 m sm i tåen og 2 x 2 m sm i hælen. Sidste omg. hækles 1 x 2 m sm i tåen og det samme i hælen. Omg. starter og slutter i tåen. Bryd garnet.

Der hækles selvfølgelig et ben mere præcis magen til.

Dukken fyldes med pudefyld der kan vaskes. Kan fyldes gennem fodsålerne og i skridtet. Efterfølgende syes alle 3 huller til med respektive farver.

rosa hakleopskrift

Kant forneden på kjole: For at få kjolen til at se rigtig ud efter fyldning, har jeg syet med alm. risting rund i kanten, ved at klemme kanten mellem et par fingre og sy igennem begge lag, se billeder.

Jeg har også valgt at sy en række risting i taljen for at give hende lidt facon.

Forklæde: Dette laves med blå garn, jeg har valgt Baby red heart, som er en anelse tyndere end de andre. Hele forklædet hækles frem og tilbage med fm, husk altid at vende med en lm. Start med 25 lm og hækles tilbage i disse, 24 fm. Efter 8 rk, tages 1 m ud i hver side, inden for de den yderste m. Gentag udt. Efter 16 rækker, i alt 28 m; hækl i alt 25 rk, afslut og bryd garnet. Dette var fra taljen og ned.

Arb. vendes om og nu hækles smækken på forklædet ved at samle 12 masker op i starten, altså luftmaskerækken, midtpå, der hækles 12 rk. Nu fortsættes med at hækles stroppen rundt om nakken på 2 m i den ene side. Den hækles så lang at den kan ligge pænt om nakken og sættes til den anden side på smækken. Garnet brydes og den syes fast på smækken, efter at dukken er fyldt ud.

Der hækles nu bindebånd på forklædet: start i den ene side i taljen ved at sætte tråden til og derefter hækl 36 lm, der hækles 35 fm tilbage, garnet brydes. Hækl bånd i den anden side magen til. Disse bånd kan bindes med en dobbeltknude v/montering. Forklædet har jeg syet pænt fast i taljen og fastgjort med et par sting i nakken, der hvor omg. begynder og slutter, så dette skjules. Sy og de 2 nederste hjørner fast til kjolen

Opskriften fortsætter under annoncen...

Grøn lomme: Har jeg hæklet i Baby red heart. Start med 11 lm, vend med den ene og hækl 10 fm. Vend, nu hækles 1 km, 2 fm, 1hstm, 4 stm, 1 hstm, 2 fm, 1km, vend og hækl 1 rk magen til, afslut og bryd garnet.

Lommen syes på forklædet på skrå i venstre halvdel.

Arme: Med rød hækles 17 lm som sættes sammen til en ring og der fortsættes med fm i alt 12 omg. Skift til hudfarve, 1 rk fm hækles i bageste maskeled på forrige omg. Fortsæt med alm. fm og hækl 23 omg. lige op. Afsluttes ved at hækle 2 og 2 sammen til alle m er brugt. Bryd garnet.

Hækl en arm magen til. Fyld dem med pudefyld. Hæft ende i spidsen ved at trække tråden ind på vrangen, stik ud ved håndledet og sy med små sting hele vejen rundt, så det trækker arb. lidt sammen, og der bliver en hånd og en arm. Hæft og klip af.

 

Armene syes på kroppen oppe ved skuldrene/ hovedet, så de kommer til at sidde pænt og danne skuldre og matcher kjolens udskæring.

Hår / paryk: Med brunt garn hækles 4 lm som sættes sammen til en ring. Der hækles 8 fm om ringen. Næste omg, hækles 2 fm if hver m, til 16 m på omg. 3.: omg. 2 fm i hver 2. m omg. = 24 m. 4.: omg, 2 m i hver 4. m = 30 m. 5. omg.: 2 m i hver 6. m = 35 m. 6. og 7. omg. Uden udt. 8. omg.: 2 m i hver 7 m = 40 m. Nu hækles 7 omg lige op uden udt. Hækl 18 fm, vend og start i 2. m uden ekstra lm. Hækl 16 fm og slut med 1 km, vend og gentag med 2 m mindre pr række i alt 4 x, på sidste række er nu 12 fm. Dette illustrerer pandehåret. Hækl 1 omg om det hele så der bliver afsluttet pænt. Bryd garnet. Dette er en paryk til at montere på hovedet, nu skal der laves ”knolden” oven på hovedet.

haeklet ramasjang dukke

Jeg har brugt samme fremgangsmåde, som når man vil lave en pompom. Men har startet med at lave ringen til at sno tråd omkring. Slå 10 lm op og saml til en ring. Hækl 3 omg. fm lige op. Afbryd garnet og saml ringen med fingrene til en fast ring som man kan sno om. Dette gøres med stoppenål trådet med dobbelt garn. Læs evt. hvordan man laver en pompom på gammeldags manér. Man bliver ved at fylde ud til der ikke længere er hul i midten.

Monter / sy begge dele på hovedet til en fin frisure

Næse: Hækles med hudfarvet garn på p nr. 3½. Der startes med 6 lm og hækles 4 rækker med 5 fm. Garnet brydes, der trådes syes rundt i kanten og trækker det lidt sammen til en rund figur som syes på ansigtet.

Ansigt: Mund syes med kædesting og rødt garn, 2 stk. sorte perler syes på som øjne og der syes øjenbryn med sorte kædesting el. lign.

Rouladeskiver til pynt: Jeg har brugt strømpegarn som skifter farve og nål 2½.

1: Hækl 3 – 4 lm, luk til ring. Hækl 8 – 10 fm om ringen, bryd garnet.

2: Hækl 3 – 4 lm, luk til ring. Hækl 6 fm om ring og fortsæt med fm der hækles i bageste maskeled, til den har str. der er lidt større end nr. 1.

Der hækles min. 15 stk i alt, men pynt så meget du vil, et par stykker på forklæde og masser på kjolen.

 

 

God arbejdslyst

Corinna Kjelkvist

Skriv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.