Hæklet påskepyntFavoriteLoadingTilføj til favoritter

Hæklet påskepynt

Udskriv denne opskrift

Indtil i går ejede jeg ikke påskepynt, men nu har der alligevel sneget sig lidt ind i stuen. Det drejer sig om to små ting, som er meget hurtigt lavet – perfekt her lige på kanten af påsken

 

Kyllinger

Kyllingerne er hæklet i alm. bomuld 8/4 (med enkelttråd) eller Venus (med dobbelttråd). Der hækles i spiral, hvilket vil sige, at arbejdet ikke vendes.

Sådan gør du:

1. omg: Lav 6 fm i en magisk ring. Alternativt: slå 2 lm op og hækl 6 fm i 1. lm. (6)

2. omgang: Hækl 2 hstm i hver maske (12)

3. omgang: På denne omgang skal du også hækle 2 m i hver m efter følgende princip: *2 hstm i samme m* gentages 9 gange, i næste m 1 hstm og 1 stm, i næste m 2 dbstm, i næste 1 stm og 1 hstm. (24)

4. omgang: På denne omgang hækles hovedet, og omgangen dækker derfor kun en del af de foregående. 3 km, i næste m 2 lm, 1 stm og 3 dbstm, i næste m 2 dbstm og 1 stm.

Opskriften fortsætter under annoncen...

Klip og hæft enden. Mine kyllinger er helt ensfarvede, og “uden dikkedarer”, men jeg tror også de kunne være fine med et sort øje og evt. en anden farve næb. Man kan jo eksperimentere lidt med, hvor farveskiftet skal ligge.

image  image

Påskeæg

Påskeæggene har jeg lavet ud fra Yarnfreaks opskrift, som kan findes her: http://yarnfreak-blog.blogspot.dk/2015/03/diy-paskeg-i-venus.html

Jeg har brugt almindelig pudefyld i mine æg, hvilket jeg synes fungerer udmærket. Jeg havde venus liggende i 3 forskellige farver, som jeg har kombineret på forskellig vis, men jeg er sikker på, at æggene også sagtens kan laves i bomuld 8/4 på nål 2,5 eller 3 – især hvis man bruger almindelig pudefyld lige som jeg, for så betyder det jo mindre, om de bliver lidt anderledes i størrelsen.

 

 

 

2 kommentarer til “Hæklet påskepynt

Skriv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.