Hæklet Onkel Reje fra RamasjangFavoriteLoadingTilføj til favoritter

Hæklet Onkel Reje fra Ramasjang

Udskriv denne opskrift

Denne hæklede Onkel Reje-dukke fra Ramasjang-serien bliver omkring 42 cm lang. Der startes med hovedet og hækles nedad.
Hele arbejdet hækles med fastmasker, fm.
P nr. 3½.

Forbrug:

 • Lyserød, rød, grå og hvidt acrylgarn.
 • Brunt pelsgarn til skæg og hår.
 • Grå el. sort broderegarn til briller.
 • 2 stk. små sorte perler til øjne.

Hoved, krop og ben: Med hudfarvet/ svagt lyserød garn hækles 5 luftmasker, der samles til en ring. Hækl 12 fm i næste omg. Derefter til 18 m. næste omg. tages ud til 24. Derefter til 30 og 36 m, 42 og 48 m.

Der hækles nu 11 omg. u, indt. Næste omg. Tages 6 m ind. 6 fm, hækl 2 sammen omg. rundt. En omg. uden indt. Der fortsættes på denne måde i alt 4 x til der nu er 24 m. Hækl 2 omg. mere uden indt.

Nu begynder krop og ny tælling i rækkeantal. Omgangen begynder og slutter midt bagpå.

Skift til lyserød farve. Der tages nu ud på de næste omg. sådan her: 2 omg. 6 udt., 1 omg. uden, 1 omg. med 6 udt., 1 omg. uden, 1 omg. med 6 udt. Nu er der 48 m på omg.

Efter 14 omg. tages 4 m ud fordelt med 1, 4 gange midtpå for og bag og sider, 4 omg. uden udt. Tag igen 4 m ud på samme måde. Nu er der 56 m på omg.

Fortsæt til der er i alt 26 omg. Skift til grå. Der hækles nu 1 omg. fm i bageste maskeled, så der kommer en lille kant. På 3. omg. grå, tages 6 m ind til 50 og igen på 6. omg. til 44 m. Fortsæt til der er i alt 37 omg, talt fra halsen som beskrevet.

Her deles arb. til ben. Der hækles fra midten på for – eller bagsiden 21 m, 2 lm og samles til en ring ved den første af de 21 m. Der hækles nu rundt på 1 ben med 23 m på omg. Der hækles 34 omg. Fortsæt med at lave sko.

Sko: Der skiftes til rød, der hækles 4 rækker fm på forsiden af benet, frem og tilbage på 5 m. På de næste 2 rækker hækles de sidste 2 m sm, 3 m tilbage. Der fortsættes nu rundt om hele arb, ved at samle 4 m op på hver side. Ca. 26 m på omg. Hækl 3 omg på disse m. Skift til hvid og lav en omg. mere. På næste omg. hækles 2 x 2 m sm i tåen og 2 x 2 m sm i hælen. Sidste omg. hækles 1 x 2 m sm i tåen og det samme i hælen. Omg. starter og slutter i tåen.

Lav et ben og en sko magen til.

Krave: Inden fyldning, hækles / samles masker op i den første række røde masker på halsen, lad de miderste 4 -5 masker midtpå stå fri. Der hækles nu i alt 3 rækker fm. I sidste række tages 1 m ud på i hver side og midt bagpå. Afslut og hæft ender.

Dukken fyldes med pudefyld som kan vaskes (spar ikke på det), der kan fyldes gennem fødderne og ved skridtet. Sy disse åbninger pænt til med respektive farver.

Arme: Med lyserød hækles 17 lm som sættes sammen til en ring og der fortsættes med fm i alt 21 omg. Skift til hudfarve og hækl 14 omg. lige op. Afsluttes ved at hækle 2 og 2 sammen til alle m er brugt. Bryd garnet.

Hækl en arm magen til. Fyld dem med pudefyld. Hæft ende i spidsen ved at trække tråden ind på vrangen, stik ud ved håndledet og sy med små sting hele vejen rundt, så det trækker arb. lidt sammen, og der bliver en hånd og en arm. Hæft og klip af.

Opskriften fortsætter under annoncen...

Armene syes på kroppen oppe ved skuldrene/ hovedet, så de kommer til at sidde pænt og danne skuldre.

Skægget: Med en rest pelsgarn i brunt strikkes på p nr. 5.

Slå 12 m og strik glatstrik 10 p. næste 4 p, lukkes 2 m i beg. Af hver p. Sidste 4 m lukkes af på en gang. Det monteres på hagen som fuldskæg fra øre til øre (som ikke er der).

Hår / paryk: Med en rest pelsgarn på p nr. 5.

Slå 12 m op og strik 12 p i glatstrik, luk alle m af på en gang. Dette monteres bag på hovedet lige under hatten.

Overskægget: Med pelsgarn syes et par sting som overskæg lige over munden.

Næse: Hækles med hudfarvet garn på p nr. 3½. Der startes med 6 lm og hækles 4 rækker med 5 fm. Garnet brydes, der trådes syes rundt i kanten og trækker det lidt sammen til en rund figur som syes på ansigtet.

Ansigt: Mund syes med kædesting og rødt garn, overskægget monteres lige over. 2 stk. sorte perler syes på som øjne og der brodeers en brille rundt om øjnene.

Seler: Start med 3 lm og hækl 2 fm i disse. Fortsæt nu med disse 2 fm i alt ca 20 cm eller så det passer præcis fra bukselinje foran til samme sted bagpå, med et kryds på ryggen. Lav evt. et par sting på skulderen så selen bliver der ved leg. Lav en sele magen til.

Sømandshat: Med hvid hækles 5 lm som samles til en ring. 2. omg. hækles 12 fm om ringen. 3. omg. tages 1 m ud i hver 2.fm til i alt 18 m. Fortsæt på denne måde med at tage 6 m ud på hver omg. til i alt 60 m. Hvis du vil have det rigtig pænt, tager du ud samme sted så man kan se mønstret i hatten. Derfor er der brug for at starte hver omg. med en ekstra lm, så mønstret holdes.

Næste omg: hækles fm i hver maske i bageste maskeled, for at lave kant. Hækl nu 2 omg. hvor der tages 6 m ind og 3 omg uden indt. Sidste omg, tages 4 m ind. Afslut og bryd garnet.

Der laves en lille dulle / pompom i mørkeblå, som syes på huen inden den syes på hovedet sammen med håret.

 

God arbejdslyst med at hækle Onkel Reje.

Corinna Kjelkvist

8 kommentarer til “Hæklet Onkel Reje fra Ramasjang

 1. Hej Corinna.
  Har kastet mig ud i at hækle Onkel Reje, da min yngste datter er helt vild med ham. Jeg er desværre gået lidt i stå, her hvor der står “efter 14 omgange tages 4 m ud fordelt med 1.” Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal gribe det an… Menes der at jeg skal hækle 14 omg med fm inden jeg begynder at tage ud og hvad menes med tag 4 m ud fordelt med 1?

  Håber du kan hjælpe.

  Mvh. Trine

 2. Hej Trine.
  Jeg har desværre aldrig modtaget notifikation på dette spørgsmål. Håber du dengang fik hjælp.

 3. Hej.
  Ved ikke om det er her man kan spørge efter andre hæklede ting, men nu prøver jeg.
  Jeg efterlyser opskrifter på Thomas tog og Gurli gris. Da vores tvillinger er helt tossede med dem og så synes jeg det kunne være sjovt at hækle til dem.
  Med venlig hilsen
  Gitte Ramsing

 4. Hej Anne.
  Din besked var desværre røget i spamfiltret. Håber du er kommet videre, og selvfølgelig kan du bruge bomuldsgarn.

  Mvh Corinna

Skriv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.