Hæklet Motor Mille fra RamasjangFavoriteLoadingTilføj til favoritter

Hæklet Motor Mille fra Ramasjang

Udskriv denne opskrift

Denne hæklede Motor Mille-Dukke fra Ramasjang bliver omkring 42 cm lang.

Der startes med hovedet og hækles nedad.

Hele arbejdet hækles med fastmasker, fm med hæklenål nr. 3½.

Forbrug:

 • 2 nøgler blå bomuld.
 • En lille rest rød.
 • Ca. 25 g hudfarvet.
 • En lille rest hvid.
 • Lysegult til håret.
 • En lille smule grå/sort til briller.

Jeg har brugt  COOP`s Capri til krop, arme og ben og  COOP´s Baby red heart til hoved og hænder.

 

Hoved, krop og ben: Med hudfarvet/ svagt lyserød garn hækles 5 luftmasker, der samles til en ring. Hækl 12 fm i næste omg. Derefter til 18 m. næste omg. tages ud til 24. Derefter til 30 og 36 m, 42 og 48 m.

Der hækles nu 11 omg. lige op. Næste omg. Tages 6 m ind. 6 fm, hækl 2 sammen omg. rundt. En omg. uden indt. Der fortsættes på denne måde i alt 4 x til der nu er 24 m. Hækl 1 omg. mere uden indt.

Nu begynder krop og ny tælling i rækkeantal. Omgangen begynder og slutter midt bagpå.

Kroppen: Skift til blå farve og hækl 1 omg. med 1 m i hver m på forrige omg. Der tages nu ud på de næste omg. sådan her: 2 omg. 6 udt., 1 omg. uden, 1 omg. med 6 udt., 1 omg. uden, 1 omg. med 6 udt. Nu er der 48 m på omg.

Efter 26 omg. tages 4 m ud fordelt med 1, 4 gange midtpå for og bag og sider, 5 omg. uden udt. Tag igen 4 m ud på samme måde. Nu er der 56 m på omg.

Fortsæt til der er i alt 37 omg.

Næste omg. Tages 4 m ind på omg. til 52 Hækl 2 omg. uden indt. Nu deles arb. til ben. Der hækles fra midten på for – eller bagsiden 26 m, 3 lm og samles til en ring ved den første af de 26 m. Der hækles nu rundt på 1 ben med 28 m på omg. Hækl 1 omg. hele vejen rundt. På næste omg. Hækles 2 x 2 m sm fordelt på for og bag. Hækl 5 omg uden indt. Hækl igen 2 x 2 m sm, nu på siderne af benet. Hækl 5 omg. Uden indt. Gentag 1. indt. Nu er der 22 m på omg. Hækl nu 8 omg. u.indt. 1 omg med indt. Som 2. gang. 20 m. Nu er der 24 omg. på benet. Bryd garnet.

Der skiftes til røde og hvide striber, således: Der startes ned hvid, hækl en omg. Hvor der hækles i bageste maskeled, fortsæt med en omg rød, alm fm. Derefter skiftevis hvid og rød en omg. af hver. På 7. omg, tages 2 m ind = 18 m. På 11. omg tages 2 m ind igen = 16 m. Slut efter 14 omg. Fortsæt med sko.

Sneakers: Med blå garn hækles 3 omg (højt skaft), derefter hækles 4 rækker frem og tilbage på 4 m, på forsiden af benet. På de næste række hækles de sidste 2 m sm, 3 m tilbage, hækl 1 række til.

Der fortsættes nu rundt om hele arb, ved at samle 4 m op på hver side. Ca. 26 m på omg. Skift til hvid og hækl 2 omg på disse m. På næste omg. hækles 2 x 2 m sm i tåen og 1 x 2 m sm i hælen. Sidste omg. hækles 1 x 2 m sm i tåen og det samme i hælen. Omg. starter og slutter i tåen. Bryd garnet og sy sammen i bunden. Sy med hvid en snørelukning foran på skoen (som i sneakers) og bind en lille sløjfe. Lav et ben en sko magen til.

Opskriften fortsætter under annoncen...

Dukken fyldes med pudefyld der kan vaskes, (spar ikke på det) gennem de 3 huller, som syes til med respektive farver.

Arme: Med blå hækles 17 lm som sættes sammen til en ring og der fortsættes med fm i alt 16 omg. Skift til hudfarve, på 1. omg. hækles der i bageste maskeled på den forrige blå omg. For at lave en adskillelse mellem bluse og arm. Nu hækles 20 omg. lige op. Afsluttes ved at hækle 2 og 2 sammen til alle m er brugt. Bryd garnet.

Hækl en arm magen til. Fyld dem med pudefyld. Hæft ende i spidsen ved at trække tråden ind på vrangen, stik ud ved håndledet og sy med små sting hele vejen rundt, så det trækker arb. lidt sammen, og der bliver en hånd og en arm. Hæft og klip af.

Armene syes på kroppen oppe ved skuldrene/ hovedet, så de kommer til at sidde pænt og danne skuldre.

Krave: Inden fyldning, hækles / samles masker op med blå i den første række blå masker på halsen, lad de midterste 4 -5 masker midtpå stå fri. Der hækles nu i alt 3 rækker fm. På 2. række tages 1 m ud på i hver side og midt bagpå. Afslut efter 3 rækker og hæft ender.

Baglommer: Start med 7 lm og fortsæt med fm over 6 m. Hækl 6 rækker, på 7. række hækles 1. og 2. m sm, 1 fm i de 2 næste og 2 sm i nr. 5 og 6. bryd garnet. Lav 1 magen til og sy lommerne på bagdelen.

Med grå tråd / garn syes maskesting fra skridt til hals på forsiden af Mille, som fungerer som lynlås i den kedeldragt hun jo har på. I taljen trækkes / syes en dobbelttrådet snor, blå og syes fast, som den skjulte elastikløbegang der er i en kedeldragt.

Næse: Hækles med hudfarvet garn på p nr. 3½. Der startes med 6 lm og hækles 4 rækker med 5 fm. Garnet brydes, der trådes og syes rundt i kanten og trækker det lidt sammen til en rund figur som syes på ansigtet.

Hår / paryk: Med lysegult garn hækles 4 lm som sættes sammen til en ring. Der hækles 8 fm om ringen. Næste omg, hækles 2 fm if hver m, ril 16 m på omg. 3.: omg. 2 fm i hver 2. m omg. = 24 m. 4.: omg, 2 m i hver 4. m = 30 m. 5. omg.: 2 m i hver 6. m = 35 m. 6. og 7. omg. Uden udt. 8. omg.: 2 m i hver 7 m = 40 m. Nu hækles 7 omg lige op uden udt. Dette er en paryk til at montere på hovedet, nu skal der laves 2 fletninger til at montere i siderne: Klip 2 x 12 stk lysegul garn, bøj det på midten og flet alm. fletning med med 3 x 8 tråde.

Monter / sy begge dele på hovedet til en fin frisure, med de lange fletninger ned ad kroppen foran. Dem har jeg syet lige ind under kanten på parykken, har bundet blå garn i enderne.

Motorbriller: med grå hækles 22 lm sammen til en ring, der hækles 22 fm i lm på ringen, fortsæt med en omg. Sort fm og bryd garnet. Hækl en magen til. Hæft ender på dem og sy de 2 ringe sammen med et par få sting, så de hænger sammen. Dette er over næsen. I den ene side på ”det ene brilleglas” hækles nu remmen rundt om nakken med lm, ved at starte med at fastgøre tråden og hækle videre. Mål efterhånden hvor lang den skal være for at nå rundt om hovedet og slutte på det andet brilleglas. Bryd tråden og afslut. Brug begge ender til at fastgøre brille i panden på Mille, så brillen blive siddende.

Ansigtet: Start med at montere hår og næse, som beskrevet. Brodér et par øjne, eller hvis du har et par sorte perler at sy på. Broder øjenbryn med sort eller mørkegrå. Brodér læber. Jeg har brugt 3 tråde brodérgarn i valgfri farve.

 

God arbejdslyst

Corinna Kjelkvist

4 kommentarer til “Hæklet Motor Mille fra Ramasjang

 1. Jeg er ikke helt en novice ang. hækling, men hvordan får du tre huller man kan fylde fyld i? Man hækler, ifølge opskriften fra hovedet og hele vejen ned, og som jeg læser det er der ingen huller… undrer mig bare over hvordan du får fyldt dukken. Og mange tak for opskrift.

  1. Hej. Har lige hæklet Motor Mille, der er hul der hvor benene skiller og så nede ved skoene 🙂 Jeg fyldte så lidt under vejes

 2. Hej,

  Jeg har ikke svaret før, idet mails fra Hækleopskrifter.dk, desværre er røget i min spammappe. Dejligt at du har fundet ud af det. Hvor er hun blevet god.

  Mvh Corinna

 3. Jeg savner bedre omg benævnelse 😉 har godt nok pille meget og mange op undervejs og glemmer at notere det hver gang 😞

Skriv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.