Hæklet Hr. SkægFavoriteLoadingTilføj til favoritter

Hæklet Hr. Skæg

Udskriv denne opskrift

De fleste børn kender Hr Skæg-figuren fra Ramasjang. Med denne hækleopskrift kan børnene lege med Hr Skæg. Den færdige udgave bliver ca. 42 cm lang.

Skægget og håret er strikket, men det kan alternativt hækles med pelsgarn.

 

Hæklet Hr. Skæg fra Ramasjang

Der startes med hovedet og hækles nedad.

Hele arbejdet hækles med fastmasker, fm

Hæklepind nr. 3½

Forbrug:

  • 1 nøgle Rød rød akrylgarn, nissegarn.
  • En lille rest sort til sko.
  • Ca. 14 g hudfarvet Coop`s Baby Red Heart.
  • Ca. 15 g bouclégarn.
  • 2 stk. små sorte perler til øjne.

Hoved, krop og ben: Med hudfarvet/ svagt lyserød garn hækles 5 luftmasker, der samles til en ring. Hækl 12 fm i næste omg. Derefter til 18 m. næste omg. tages ud til 24. Derefter til 30 og 36 m, 42 og 48 m.

Der hækles nu 11 omg. lige op. Næste omg. Tages 6 m ind. 6 fm, hækl 2 sammen omg. rundt. En omg. uden indt. Der fortsættes på denne måde i alt 4 x til der nu er 24 m. Hækl 1 omg. mere uden indt.

Nu begynder krop og ny tælling i rækkeantal. Omgangen begynder og slutter midt bagpå.

Skift til rød farve og hækl 1 omg. med 1 m i hver m på forrige omg. Der tages nu ud på de næste omg. sådan her: 2 omg. 6 udt., 1 omg. uden, 1 omg. med 6 udt., 1 omg. uden, 1 omg. med 6 udt. Nu er der 48 m på omg.

Efter 26 omg. tages 4 m ud fordelt med 1, 4 gange midtpå for og bag og sider, 5 omg. uden udt. Tag igen 4 m ud på samme måde. Nu er der 56 m på omg.

Fortsæt til der er i alt 37 omg. Der hækles nu 1 omg. fm i bageste maskeled, så der kommer en lille kant.

Næste 2 omg. Tages 6 m ind på hver omg. til hhv. 50 og 44 m. Hækl 1 omg. uden indt. Her deles arb. til ben. Der hækles fra midten på for – eller bagsiden 21 m, 2 lm og samles til en ring ved den første af de 21 m. Der hækles nu rundt på 1 ben med 23 m på omg. Der hækles 34 omg. Næste omg tages ind til 18 m. Fortsæt med sko.

Sko: Med sort og på forsiden af benet hækles 4 rækker frem og tilbage på 5 m. På de næste 2 rækker hækles de sidste 2 m sm, 3 m tilbage. Der fortsættes nu rundt om hele arb, ved at samle 4 m op på hver side. Ca. 26 m på omg. Hækl 3 omg på disse m. På næste omg. hækles 2 x 2 m sm i tåen og 2 x 2 m sm i hælen. Sidste omg. hækles 1 x 2 m sm i tåen og det samme i hælen. Omg. starter og slutter i tåen.

Lav en sko og et ben magen til.

Krave: Inden fyldning, hækles / samles masker op i den første række røde masker på halsen, lad de miderste 4 -5 masker midtpå stå fri. Der hækles nu i alt 3 rækker fm. I sidste række tages 1 m ud på i hver side og midt bagpå. Afslut og hæft ender.

Opskriften fortsætter under annoncen...

Dukken fyldes med pudefyld som kan vaskes (spar ikke på det), der kan fyldes gennem fødderne og ved skridtet. Sy disse åbninger pænt til med respektive farver.

Arme: Med rød hækles 17 lm som sættes sammen til en ring og der fortsættes med fm i alt 30 omg. Skift til hudfarve og hækl 5 omg. lige op. Afsluttes ved at hækle 2 og 2 sammen til alle m er brugt. Bryd garnet.

Hækl en arm magen til. Fyld dem med pudefyld. Hæft ende i spidsen ved at trække tråden ind på vrangen, stik ud ved håndledet og sy med små sting hele vejen rundt, så det trækker arb. lidt sammen, og der bliver en hånd og en arm. Hæft og klip af.

Armene syes på kroppen oppe ved skuldrene/ hovedet, så de kommer til at sidde pænt og danne skuldre.

Skægget: Med Bouclégarn (fra Järbo) i sort strikkes i retstrik på pind nr. 5.

Der startes med 1 m, tages ud til 3m. Næste p tages ud til 5, næste til 7 m. en p uden udt. Næste til 9 m. Der strikkes nu lige op til skægget måler ca. 27 cm uden at strække det.

Det monteres på hagen som fuldskæg fra øre til øre (som ikke er der).

Hår / paryk: Med Bouclégarn i sort strikkes i retstrik på pind nr. 5.

Der slåes 12 m op og strikkes 7½ – 8 cm, derefter strikkes som strømpehæl, strik til 5 m tilbage på p, strik 2 m sm og vend. Strik tilbage til 5m, strik 2 m sm og vend. Strik til 4m tilbage, strik 2 m sm og vend, sådan fortsættes til alle m er brugt.

På de næste 2 pinde strikkes 5 m op i siderne (ikke hele vejen ned). Der strikkes 2 m sm i slutningen af hver p til der er 8 m tilbage. Der lukkes af og monteres på hovedet, så det sidder pænt som langt hår og også går frem i panden.

Overskægget: Med alm. Sort garn og hæklenål nr. 3, hækles 12 + 1 lm, den 1. m bruges til at vende med, der hækles nu: 2 km, 1 fm, 1 hstm, 1 stm, 2 km, 1 stm, 1 hstm, 1 fm, 2 km, afbryd garnet og sy den på ansigtet lige over munden som er syet på med 4 – 5 kædesting og med rødt garn.

Næse: Hækles med hudfarvet garn på p nr. 3½. Der startes med 6 lm og hækles 4 rækker med 5 fm. Garnet brydes, der trådes syes rundt i kanten og trækker det lidt sammen til en rund figur som syes på ansigtet.

Ansigt: Mund syes med kædesting og rødt garn, overskægget monteres lige over. 2 stk. sorte perler syes på som øjne og der syes øjenbryn med sorte kædesting.

 

 

God arbejdslyst

Corinna Kjelkvist

 

2 kommentarer til “Hæklet Hr. Skæg

Skriv en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Felter markeret med * skal udfyldes.