- Hækleopskrifter.dk - https://haekleopskrifter.dk -

Hæklet krans med krokodilleskæl

Denne opskrift på en hæklet krans med krokodilleskæl er hæklet i dobbelt garn (Bonita garn fra Stof 2000 som jeg synes giver det flotteste resultat, men kan også hækles i bomuldsgarn fra Søstrene Grene) på hæklenål 4,5

Forkortelser:
Km= kædemaske
Lm = luftmaske
Stm = stangmaske
Krokodilleskæl – altid i grupper af 6 lm, hvis man ønsker ens kant i siderne.

Start med 18 lm + 3 lm til at vende med
1. Række:
1 stm i 4. lm derefter 2 lm, spring 2 lm over, 2 stm i næste lm. Fortsæt rækken ud. De sidste 2 stm hækles i opslagsmasken.
2. Række: (4 skæl i rækken i alt)
Vend med 3 lm og hækl det første skæl i første gruppe af stm (= kanten). Skæl = 5 stm om første stm opad (de 3 lm i start = første stm), 1 lm + 5 stm om næste stm nedad, 1 lm, spring 1 gruppe af stm over og hækl skæl i hver anden gruppe stm. Afslut rækken med et skæl om de sidste 2 stm i kanten.
3. Række:
Vend med 1 km i hullet i skællet. Derefter 3 lm + 1 stm i hullet i skællet (= 1. gruppe stm), 2 lm, 2 stm imellem de 2 stm i rækken under + rundt om lm mellem de 2 skæl fra rækken under, 2 lm, 2 stm i hullet i skællet o.s.v. rækken ud.
4. Række: (3 skæl i rækken i alt)
Vend med 1 lm, derefter hækles skæl om næste 2 stm således, at denne række skæl er forskudt i.f.t. den første række skæl. Afslut med 1 lm og 1 km i midten af de 2 stm i rækken under.
5. Række:
Vend med 3 lm, 1 stm imellem de 2 stm og fortsæt herefter som 3. række.
6. Række: (4 skæl i rækken i alt)
Hækles som række 2 og herefter fortsættes med at gentage rækkerne 2, 3, 4 og 5 til den ønskede længde. Jeg har hæklet 42 ”skælrækker” i alt.

Opskriften fortsætter under annoncen...

Monteres rundt om styroporkrans ved af sy sammen forskudt – d.v.s. at rækken med 4 skæl sys sammen med rækken med 3 skæl 🙂

Rigtig god fornøjelse med opskriften.

Mvh www.kreativemig.dk