- Hækleopskrifter.dk - https://haekleopskrifter.dk -

Hæklet håndklæde og karklud

Disse hækleopskrifter på hæklede håndklæder og grydelapper er et sæt sammen med grydelapperne, der kan ses her: hæklet runde grydelapper
Hæklet håndklæde

Færdigt mål: ca. 32 cm x 42 cm.
Midten

Laves med bomuld 12/4. Midten skal måle ca. 28 cm x 38 cm.

Begynd med 81 lm + 2 lm til at vende med.

  1. række: Begynd i lm fra nålen, 81 hstm, vend med 2 lm.
  2. række: 9 hstm med nedtag i begge maskeled, * 9 hstm med nedtag i bageste maskeled, 9 hstm med nedtag i begge maskeled * gentag fra stjerne til stjerne i alt 4 gange, vend med 2 lm.
    Gentag 2. række til arbejdet måler ca. 38 cm. (1cm = 2 rækker)

Kant

Laves med bomuld 8/4

Start i nederste venstre hjørne med 3 fm i hjørnet. Hækl 5 omgange med fm. Det kan være nødvendigt at sammenhækle masker nederst og øverst, for at kanten ikke skal flanre.

Der kan varieres med nedtag kun i bageste maskeled på en eller flere omgange.

Strop: På 3. omgang hækles i det ene hjørne øverst: hækl. 5 lm, spring de 3 fm i hjørnet over og fortsæt med fm. På 4. omgang hækles 7 fm i lm-buen. På 5. omgang hækles der 3 fm i 4. fm på lm-buen. Er hullet ikke stort nok, kan der forøges med 2 lm og tilsvarende springes 2 fm mere over på 3. omgang, hækles 9 fm i lm-buen på 4. omgang og hækles 3 fm i 5.fm på lm-buen i 5. omgang.

Opskriften fortsætter under annoncen...

Hæklet karklud

Færdig mål: ca. 24 cm x 26 cm

Midten

Midten skal måle ca. 22 cm x 24 cm

Begynd med 63 lm + 2 lm til at vende med.

  1. række: Begynd i lm fra nålen, 3 hstm, vend med 2 lm.
  2. række: 9 hstm med nedtag i begge maskeled, * 9 hstm med nedtag i bageste maskeled, 9 hstm med nedtag i begge maskeled * gentag fra stjerne til stjerne i alt 3 gange, vend med 2 lm.
    Gentag 2. række til arbejdet måler ca. 24 cm.

Kant

Start i nederste venstre hjørne med 3 fm i hjørnet. Hækl 3 omgange med fm. Det kan være nødvendigt at sammenhækle masker nederst og øverst, for at kanten ikke skal flanre.

Der kan varieres med nedtag kun i bageste maskeled på 2. omgang

Strop: På 2. omgang hækles i det ene hjørne øverst: hækl. 5 lm, spring de 3 fm i hjørnet over og fortsæt med fm. På 3. omgang hækles 7 fm i lm-buen. Er hullet ikke stort nok, kan der forøges med 2 lm og tilsvarende springes 2 fm mere over på 2. omgang, hækles 9 fm i lm-buen på 3. omgang.